+358 44 330 9716 yhteys@maipeltoniemi.fi
Valitse sivu

Kouluttaja, työnohjaaja, yhteisövalmentaja

OTA YHTEYTTÄ

Työnohjaan yksilöitä, ryhmiä, työyhteisöjä ja esimiehiä etänä, lähellä ja myös ulkona kävellen! Olen tehnyt yhteiskehittämiseen liittyviä onnistuneita kokeiluja, työnohjannut asiakasyhteisöä työryhmän kanssa ja kaikkea hieman tavallisempaakin.

Kehittämisprosessit, joissa yhteisöllisyys, kokemusasiantuntijuus, traumainformoidun työotteen ja traumaosaamisen vahvistaminen jollain tapaa esiintyvät, saavat minut innostumaan. Kysy lisää työnohjauksesta, koulutuksesta ja yhteisön valmennusprosesseista – suunnitellaan yhdessä jotain uutta ja innostavaa!

Oma koulutukseni

2010 Sosionomi (AMK)
2014 Neuropsykiatrinen valmentaja
2017 Sosionomi (YAMK)
2020 Työnohjaaja (STOry)

KYSY TARJOUSTA TEIDÄN TARPEISIINNE RÄÄTÄLÖIDYSTÄ TRAUMAKOULUTUKSESTA tai traumainformoidun työotteen prosessikoulutuksesta!

PALAUTETTA TRAUMAKOULUTUKSESTA RIIPPUVUUSKLINIKALTA 2021

”Peltoniemi on selkeäsanainen, hyvin koko opiskelijaryhmän huomioiva, empaattinen ja helposti lähestyttävä kouluttaja, jonka kokemus päihdetyössä tuntuu ruudun toiselle puolelle asti. Hänen erityisosaamistaan on vankka traumatietoisuus, jota ei koskaan liikaa korosteta päihde- ja mielenterveystyössä.”

”Jokainen riippuvuustyötä tekevä ammattilainen hyötyy koulutuksessa, jonka keskiössä on traumainformoitu kohtaaminen ihmistyössä. Traumatietoisuuden sisäistäminen työyhteisössä lisää työhyvinvointia ja helpottaa ilmiön ymmärtämistä ja kohtaamista.”

”Main traumakoulutus antoi uutta näkökulmaa asiakkaiden tilanteisiin työssäni Riippuvuusklinikalla. Lisäksi sain materiaalia ja työkaluja käytettäväksi asiakkaiden kanssa tukikeskusteluissa. Kiitos hyvästä koulutuksesta!” 

KOULUTUKSIA

  • Supernovat-hanke: Kohtaa trauma -webinaarin asiantuntijapuheenvuoro 1.3.2022
  • Myllyhoitoyhdistyksen Rohkeutta muutokseen -koulutuspäivä. 27.11.2020 mukana kouluttajana
  • ”Traumainformoitu työote ja päihdetaustaisten henkilöiden asumisen tuki” – mukana koulutuspäivässä/ A-klinikkasäätiö 9.9.2020
  • Trauma ja dissosiaatiohäiriöstä kärsivän ihmisen kohtaaminen / Sairaanhoitajaliiton mielenterveyspäivät 27-28.8.2020 
  • Psykososiaalinen näkökulma riippuvuuteen, kannattaako narkomaania hoitaa? / Turun yliopisto, lääketieteen kandit 11/2019
  • Trauma ja addiktio / Rohkeutta muutokseen, Myllyhoitoyhdistys ry 11/2019
  • Understanding trauma – Creating Sustainable Mental Health Care – Keynote European Conference of Mental Health 10/2019 
  • Trauma ja addiktio / Stery, Päihdepäivät

KOULUTUSESIMERKKEJÄ

Main räätälöidyt koulutukset soveltuvat erityisesti sosiaali-, terveys-, terapia-, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille ja opiskelijoille.

  • Traumainformoitu työote lastensuojelussa / mielenterveys- ja päihdetyössä / ikääntyneiden palveluissa / nuorisotyössä -prosessikoulutus
  • Trauma ja addiktio – hoitamaton trauma ylläpitää addiktiota
  • Dynaaminen turvallisuus ja traumasensitiivinen työote rikosseuraamusalalla
  • Miten ymmärtää päihteitä käyttävää ihmistä – kannattaako addiktia hoitaa?
  • Psyykkinen ja sosiaalinen riippuvuus – miten motivoida toipumiseen?
  • Trauma ja persoonan rakenteellinen dissosiaatio – Emotionaalisen trauman vaikutukset psyyken rakenteeseen, elämään ja valintoihin.
  • Lapsuuden vaikeiden kokemusten (ACE) vaikutukset nykypäivään, traumainformoitu hoito ja kohtaaminen.
  • Ammattilaisen roolit, valta ja vanhemmuus – vaikuttava päihdetyö.
  • Eri psykoterapeuttisten viitekehysten mahdollisuuksia ja rajoituksia persoonan dissosioituneiden osien kohtaamiseen ja integroitumiseen.
  • Terapeuttinen yhteisöhoito – addiktin vapaa tahto, sudenkuopat ja toipumisen mahdollistaminen.
  • Päihdehoito trauman vakauttamisen vaiheena – trauman oireet ja toipuminen päihderiippuvuudesta
  • Seksuaalisuuden muutos ja eheytyminen huumeidenkäyttäjien terapeuttisessa yhteisössä. (Peltoniemi, 2017. Kunnolliseksi mieheksi ja arvokkaaksi naiseksi. Teoksessa Kiuru & Strömberg-Jakka (toim.) Seksuaalisuuden tabut suljetuissa yhteisöissä. UniPress.)
  • Transaktioanalyysi viitekehyksenä yhteisöhoidossa ja psykoedukatiivisena välineenä päihdetyössä.
  • Autoetnografia ja kokemustutkimus tiedon valtarakenteiden muuttajina – kysymyksiä kokemusasiantuntijuudesta Suomalaisessa mielenterveys- ja päihdetyössä kahdesta roolista käsin.

Minusta ja työnohjauksestani sanotaan…

”Oot kyl ihan huippu työnohjaaja ja ihan huippu tyyppi. Tykkäsin ku sait pakotettua mut puhumaan, joka kerran jälkeen tuli tosi hyvä olo. Jokaisessa työpaikassa pitäisi olla yksi Mai työnohjaajana ♥️Ensimmäinen työnohjaus missä aika meni aina liian nopeasti. Suosittelen kaikille.” t. Kai

”Mai on auttanut lisäämään ymmärrystä asiakkaita kohtaan tuomalla tietoa trauman vaikutuksista asiakkaiden toimintaan. Työnohjaajana Mai osaa tarttua oikeisiin kysymyksiin sekä haastaa lempeällä otteella yksilöitä ja tiimiä. Mai on helposti lähestyttävä ja rento sekä suhtautuu vaikeisiin asioihin asiantuntevasti ja tarvittavalla vakavuudella. Työnohjaajana hän antaa ja pyytää palautetta. Työnohjausprosessi on ollut asiakaslähtöistä ja vahvistanut työyhteisön keskinäistä luottamusta sekä ammattitaitoa.”

 

 

”Tämä oli ensimmäinen työnohjaus, jossa on saanut olla ihan kokonainen ihminen – integroida ihmisyyden ja ammatillisuuden näihin keskusteluihin! Sinulla on ihana vastaanottavainen ja herkkä tapa olla työnohjaaja!”

”Yritettiin pohtia myös kehittävää palautetta, mutta ei onnistuttu keksimään mitään tilannetta, missä oltaisiin toivottu sun toimineen toisin. Ollaan oltu aivan supertyytyväisiä sun ohjaukseen!”

”Mai, palautit meidän uskon työnohjaukseen.”

 

”Mai on auttanut tiimiämme työnohjaajana jo lähes kaksi vuotta. Olipa kyse sitten täyden työpöydän ja aivokaistan tilanteen purkamisesta tai tiimin sisäisestä konfliktista, hän tarttuu tilanteeseen ja kysyy tärkeitä kysymyksiä. Mailla on ainutlaatuinen kyky löytää työnteon kipukohtia ja sanoittaa niitä, jolloin ongelmista päästään eteenpäin, työyhteisössä voi olla avoimempi ja ratkaisut on helpompi löytää. Traumainformatiivinen viitekehys, josta käsin Mai tekee työtään, on erinomainen lähtökohta, sillä sen piirteet ovat jokaiselle tuttuja elämän varrelta ja osuvat hyvin myös työelämään ja organisaatioiden eri vaiheisiin.”

 

LÄHETÄ MEILIÄ TAI SOITA!

yhteys@maipeltoniemi.fi 

+358 44 330 9716

Verkostoidu kanssani Linkkarissa:

Logo Main yhteisövalmennus oy

Main yhteisövalmennus oy
Y-tunnus: 3184893-6